Algemeen

Het zorgvuildig onderhouden van uw nieuwe vloer zorgt voorvoor dat deze mooi blijft.
Hoeveel schoonmaak en onderhoud uw vloer nodig heeft word bepaald door de kleur/design en hoe de vloer belast word. Doordat de vloeren van Numanvloeren niet poreus zijn kan er geen vuil ophopen in poriën en zijn deze super makkelijk te reinigen.

 

Het onderhoud bestaat uit drie onderdelen:

 • Preventieve maatregelen om de vloer te beschermen
 • Dagelijks/wekelijks onderhoud
 • Periodiek onderhoud

Preventieve maatregelen

Matten

Om krassen te voorkomen is het verstandig om bij de deur een schoon- of droogloopmat van bijvoorbeeld Storax of Hamat neer te leggen. Zo voorkomt u dat er zand of steengruis mee naar binnen wordt gelopen. Tip: de entreevoorzieningen van Storax of Hamat.

Meubelbeschermers

U wilt natuurlijk voorkomen dat uw meubels geen krassen maken op de vloer. Het is dan ook verstandig bij het verplaatsen van uw meubels om deze op te tillen, voorkom schuiven. Voor informatie over meubelbeschermers verwijzen we u naar Numanvloeren.scratchnomore.nl  Verder dienen bureaustoelen voorzien te zijn van speciale zachte wielen voor harde vloerbedekking om slijtplekken voor te zijn.

Controleer uw vloer zo nu en dan

Zo nu en dan uw vloer controleren is nooit een slecht idee, als u vlekken opmerkt kunnen deze tijdig verwijderd worden. Er zijn bepaalde stoffen die permenten vlekken kunnen veroorzaken in uw vloer, denk aan: jodium, ketchup, mosterd en alcohol. Een glas wijn gesneuveld? Dweil dit dan zo snel mogelijk op, in ieder geval binnen 30 minuten en vergeet geen nieuwe fles te halen.

Weekmaakvrij vloerkleed

Het is natuurlijk ook een idee om een vloerkleed onder uw meubilair te plaatsen. Met een mooi vloerkleed krijgt uw vertrek net iets extra’s en krijgen eventuele krassen geen kans. Let er echter wel op dat de onderkant van uw kleed weekmakervrij dient te zijn, wat betekent dat er geen gelachtige substanties aan mogen zitten. Dit geldt uiteraard ook voor een eventuele antislip-mat. Kies bij voorkeur voor een vloerkleed dat gemaakt is van natuurlijke materialen als wol of jute.

Dagelijks

Afhankelijk van de vervuilingsgraad is het gewenst dat de vloer dagelijks onderhouden wordt. Gebruik een stofzuiger met een borstel-zuigmond en vervang regelmatig de stofzak. Gebruik voor het wissen géén olie-geïmpregneerde stofwisdoeken. Controleer op vlekken en verwijder deze met een klamvochtige microvezeldoek.

Wekelijks

Stofwissen/-zuigen verwijdert niet al het vuil. Minimaal één keer in de week, na het stofzuigen, is vochtig reinigen noodzakelijk. Afhankelijk van het oppervlak en de vervuiling kan dit handmatig of machinaal gedaan worden.

Gebruik geen schuurmiddelen, want die veroorzaken krassen en door chloorhoudende middelen kunnen er vlekken op de gietvloer ontstaan. Ook zeep- en polymeerhoudende producten zijn niet geschikt aangezien zij een laagje achterlaten, waardoor het schoonmaken op den duur bemoeilijkt wordt. Reinig uw vloer dus regelmatig op de voorgeschreven manier en gebruik reinigingsproducten die geschikt zijn voor uw vloer. Smart Floor Solutions verkoopt goede reinigingsproducten en handzame schrob-zuigmachines die wij in ons advies als voorbeeld hebben verwerkt. U kunt de producten bestellen via http://www.smartfloorsolutions.nl

Moppen

 • Gebruik een microvezel vlakmopsysteem met 2 emmers, één voor het vuile water en één voor het dweilwater.
 • Gebruik altijd een schone mop.
 • Voeg bijvoorbeeld Smart Floor Solutions Cleaner MP50 aan het dweilwater toe (mengverhouding 1:1 tot 1:50).

Periodiek onderhoud

Bij uw gietvloer van numanvloeren word als laaste handeling een coating aangebracht wat ervoor zorgt dat uw vloer  makkelijk in onderhoud is. Door de belasting en de bijbehorende vervuilingsgraad heeft de vloer één à twee keer per jaar een grondige reiniging nodig. Hardnekkige vervuiling die de optische waarde van de vloer aantasten wordt zo verwijderd. Gebruik hiervoor Smart Floor Solutions SP50 (mengverhouding 1:1 tot 1:50)

Werkwijze

 • Gebruik bij voorkeur een schrob-zuigmachine of anders een Doodle-Bug met rode pad
 • Voeg Smart Floor Solutions SP50 toe aan het schone water van de schrob-zuigmachine (mengverhouding 1:1 tot 1:50)
 • De vloer schrobben (niet zuigen) met de schrob-zuigmachine, met borstelhouder of padhouder met rode pad en ongeveer 10 minuten laten inwerken. Niet laten drogen!
 • De randen langs de wanden schrobben met Doodle-Bug met rode pad
 • Vervolgens de vloer nogmaals schrobben en zuigen met de schrob-zuigmachine

Algemene informatie

algemene informatie

Klik hier voor meer informatie

Offerte aanvragen

Vraag hier uw offerte aan

Geheel vrijblijvend

Bel Numan Vloeren

Wij staan u graag te woord

075 890 6665‎